Tro eller ej

Jag känner som om jag lever två parallella liv just nu. Jag kan skratta och se framemot saker, jag kan känna och tycka att det är en bra dag, hjärndimman börjar släppa till och från. Samma dag kan jag bryta ihop i tårar. Det bottenlös kommer fram och jag känner att det är för jobbigt. Det går från ena stunden till den andra på noll sekunder. Otroligt jobbigt och energislukande. Jag får säga till mig själv när en bild av mormor eller Baloo dyker upp i huvudet att jag får gråta när jag kommer hem. Ibland hinner det gå över. Jag kan till och med få flera bilder av dem två, även morfar utan att tårarna vill tvinga sig ut. Andra gånger behöver jag bara sätta mig i bilen så gråter jag hela vägen hem. I de bra stunderna tänker jag att jag måste träffa mina vänner, planera in något vi kan göra till att i nästa stund nästan bli rädd av tanken att behöva göra planer och utsätta mig för en dag av att tvunget hålla ihop mig. Jag väljer därför att ignorerar att göra planer och bara köra mina rutiner. Jag tror jag måste det ett tag till. Sorgen är så påtaglig fortfarande och jag orkar inte behöva ta på mig en mask för att inte behöva göra den andre obekväm eller tvinga tillbaka tårar. 

Jag har det bättre än vad jag hade för en månad sen och det känns skönt att känna. Det går åt rätt håll även om det går långsamt. 
Jag har varit i mormors lägenhet två helger i rad nu för att städa och göra i ordning innan lägenheten ska lämnas. Det är så konstigt att tänka på att den lägenhet man har känt till och varit i hela ens liv försvinner. Vi har hittat många foton när vi har städat och jag har tagit alltihopa. Jag gick igenom bilderna som mamma också har. Jag har köpt mig ett fotoalbum. Nu ligger bilderna där i och nära till hands när jag behöver. Massa bilder på mormor och morfar, också lägenheten. Det ger mig lite trygghet att veta att bilderna finns. Jag har också ett USB med massa filmer med bland annat mormor och morfar, som jag fick för några år sen. Det kommer nog vara ett tag innan jag klarar att se det. Tror det tog 2 år efter morfars död innan jag hörde och såg honom. Bilderna har också gjort att vi pratar mycket kring hur det var förr. Mycket kring mormor och morfar. Skönt någonstans ändå. 
Jag har börjat prata med dem två också. Jag ser själv att jag ger lite psykopat varning men jag pratar högt här hemma precis som om jag säger något till dem. Övertygad om när jag har tur i någon situation så är det tack vare dem.
Kände mig nära de båda idag i mormors lägenhet. Förbannade högt till dem när det inte gick som jag ville 😄 Om man tror på sånt här eller inte spelar egentligen ingen roll för så länge det ger en ett lugn och en trygg känsla så är det, det viktigaste. Jag hade mycket heller pratat med dem i det verkliga livet men man får göra det bästa av det. 

Rekommenderar inte sorg till någon. Någonsin 💔