💔

Jag är på en sådan bristningsgräns nu. Jag orkar inte mer. Jag vill inte mer. Jag kan inte mer. Det är så rörigt och stökigt på jobbet och det är alldeles för många bollar i luften, hela tiden. Där finns inga svar på någonting. Där händer något hela tiden, något som går fel hela tiden och jag är utmattad. Jag har ångest i kroppen konstant och jag kan inte sätta mitt finger på vad som specifikt ger mig ångest. Jag är emotionell och känner jag kan bryta ihop i tårar närsom. Om jag tillåter mig själv gråta så händer det. Jag tejpar ihop mig själv konstant för att vara hel och en trygg punkt för mina ungar. Jag behöver helst vara på två olika ställen samtidigt och jag ska hitta lösningar hela tiden. Där fanns en tid var jag tyckte om situationer där lösningar behövdes hittas, när det krisa och man skulle komma på en plan. Det gör jag inte längre. För nu behövs det hela tiden…

Man måste stå till svars för föräldrarna när misstaget inte ligger hos en själv. Jag är en person som tar på mig allt som händer om jag är i huset. Det behöver inte röra mig men jag tar det på mig för jag var DÄR. Så jag bär på så mycket nu som jag beskyller mig själv för, att mina axlar snart inte klarar tyngden längre. Vi hade en sådan standard tidigare. Var kvaliten var högsta prio och ambitionen var högre än hos de flesta. Nu vet jag inte vad det är längre. Mitt arbete går nu på ånga och jag har inget till övers. Överlevnad är det som styr arbetet istället för utveckling. 

Den här hemska våren börjar komma ikapp mig. Semestern börjar kl 16 på söndag men min hjärna håller på att trappa ner och min ambition har redan lämnat min kropp. Jag har inga tunga dagar framför mig fram till söndag men det hindrar inte känslan som säger att det är tungt. Jag har varit trött och orkeslös förr innan en semester men den här gången är det även uppgivenhet. 

En tidigare kollega som nu är vikarie sa idag att "nu är där verkligen inget ni inte klarar efter vad ni nu har gått igenom med branden och efter branden". 
En fin komplimang men jag kunde inte relatera till den. Det är inte så jag känner. Jag har en känsla av att det är det här som knäcker oss (sjukt dramatiskt men en referens till hur motsatt jag känner kring det hela).  Känns som om man genomgått ett trauma vilket är märkligt att säga då det bara är ett jobb. Men jobbet är där man spenderar mest tid. Som styr det mesta i hur man lever och överlever. När något är fel på jobbet så påverkar det en, vissa hårdare än andra, men det påverkar. Det har påverkat mig. Även om vi nu ska teoretiskt återgå till det "normala" så är det omöjligt för inget är som tidigare. 

Jag förvarnade, jag är emotionell, trött och vill inte mer. Jag måste komma bort, få en paus, andas om jag ska hålla ihop. Söndag har aldrig känts så långt borta som nu.