Ett efterlängtat farväl till 2020

Nyår, sämsta dagen på året enligt mig men i år är det andra visor! Det här nyåret är efterlängtat. 2020 har inte varit det episka året som ett nytt decennium indikerar på utan det har nog varit det värsta i alla mina levnadsår. Året där viruset infekterade en hel planet. Många verkar dock tro att så fort klockan slår 12 så är det över...sorgligt nog så är vi nog inte ens i närheten av slutet på det här. Jul och nyår kommer nog bara visa sig från en dålig sida de närmsta månaderna då smitto-och dödstalen enbart kommer öka. Skåne har inför det nya året satt sig i krisläge då sjukpersonal även dem insjuknar medan de jobbar med de allra sjukaste. En enda stor röra och ljuset i tunneln är ännu långt ifrån oss.

Detta var ett år var man jobbade riktigt mycket. Vi stängde aldrig ner, våra barn gick fortfarande i skola och därför höll även vi öppet. Lilla minsta avvikelse i kroppen och man skulle sjuka sig. Det resulterade i att bristen på vikarier nog aldrig har varit så tydlig som i år. Man jobbade häcken av sig i våras då pandemin slog till första omgången. Oroligheter hur man skulle bete sig, hur allvarligt man skulle ta det. Men sjuka sig var man tvungen till och det gjorde många. Man jobba extra, blev inbeordrad, stanna längre, började tidigare och bodde på riktigt på sin arbetsplats. Men jag tänker inte klaga. Där är arbetsplatser och även kollegor på andra arbetsplatser inom LSS som har haft det MYCKET värre än vi. Vi har tack och lov varit skonade från att få in Covid i vårt hus. Verken barn eller personal 🙏🏼
Har aldrig rört handsprit så mycket i mitt liv som jag gjort 2020. Aldrig blivit så observant på hur bakterierikt liv vi har levt tidigare. Beteenden vi gjorde förr som verkar helt absurt nu! Ett besynnerligt år. 

Vaccineringen har ju börjat men innan den har tagit effekt så är vi nog halvvägs in i 2021. Om allt stämmer så ser det ut som att jag blir en av de som får vaccination i februari, i fas 2. Men jag håller inte andan för även om jag är LSS personal så arbetar jag med barn. Jag vet inte hur de ser på det då barn inte anses vara så smittsamma eller drabbade. Vi har ju en unge som har lyckats undvika viruset i tre omgångar! Men jag hoppas jag får det då så jag inte behöver oroa mig varje gång jag blir lite snuvig. Tror ju alltid att jag ger kidsen en dödsdom så fort näsan rinner!

Nyårslöften? Vågar man ens ha det med tanke på hur det här året utspelade sig 😅 Jag har inget för nästa år. Det är väl egentligen det vanliga med att gå ner i vikt. Jag tappade lust och ork och har liksom hållit mig på runt samma ställe på vågen men jag vill neråt. Så jag ska se om jag får gnistan tillbaka 🤷🏼‍♀️ Annars så ska jag försöka ha ett så bra år som möjligt när man nu lever parallellt med en pandemi. Är det något vi lärt oss av 2020 så är det väl att inte lägga ribban så högt utan att det blir som det blir 😂

(null)


(null)

(null)

(null)