Snart jul

Snart är det julafton! Helt sjukt vad tiden går. Jag är inne i ett work-mode just nu. Alla barn har jullov och vi jobbar långa dagar. Så jag har precis jobbat 7 dagar i sträck, en dag ledig och nu jobba två dagar till innan jag får lite ledigt. Imorgon, lillejulafton, ska vi bara mysa med våra ungar och ha ett litet julbord. Varje år har vi julbord/julfest med alla i huset men i och med corona inte vill gå bort utan snarare vill förvärra sig så får vi ha det avdelningsvis. Mysigt men inte lika roligt. 
 
Jag gjorde också ett litet riskfyllt val igår. Jag valde att ta min tredje spruta av covid-vaccinet. Historiskt så brukar inte det här vaccinet och jag komma bra överens. Den här gången fick jag Pfizer istället för Moderna. Efter att ha fått två doser av Moderna så kommer man på att det vaccinet kanske inte är så bra för oss under 30 år...så jag fick inte ta Moderna vilket var det sjukhuset här erbjöd alla. Så de fick gå iväg och hämta en annan spruta till mig. Lite löjligt när jag är fullt frisk efter två doser av Moderna...
Men det verkar som om Pfizer är det vaccinet jag skulle haft från första början för jag har knappt känt av något från den här sprutan! Den första dosen så fick jag extremt ont i armen och några dagar senare en massa utslag. Andra dosen fick jag ont i armen (lite mindre än första) och kunde inte sova på den armen och fick usel sömn. Den här gången? Knappt någon smärta i armen. Den är lite öm där hon stack nålen men det är det. Så Pfizer for the win!
 
Dagen till ära skulle jag bara ha jobbat ett litet 5 h pass. En lugn kväll med en ungdom. Hur gött som helst. Haft en riktigt mysig kväll med en bilrunda och god mat. Vid kl 21 så ska nattpersonalen ta över och vi ska ha en överrappotering på 15 min. Kl 21 är där ingen som kommer. Vi kollar i schema filen och överallt där personal info kan nås. Ordinare har fått beviljat semester men man har inte ersatt den ordinare med någon vikarie och ungdomen är här och sover! Så nu sitter jag på jobbet och får sova här i natt med alla möjliga larm igång. Jag kan inte ha en vaken natt för jag ska jobba hela dagen imorgon och ag sover inte i jourrumet utan rummet brevid min ungdom och har dörren öppen och mitt internlarm igång så jag hör varje röresle ungdomen tar. Jag som hatar att sova här, Har ingen möjlighet att sova eller komma till ro...kommer vara så trött! Att komma ikapp någon sömn blir också svårt för det är upp tidigt på julafton som gäller. Vi ska se Omikron viruset i ögat och spela schack på högnivå i hopp om att vi vinner. Vi ska över till nordens Omikron-Mekka, Danmark! Risky, risky men alla åtgärder vi kan göra kommer vi att göra. Familjen på andra sidan sundet ska alla testa sig innan vi kommer också för att vara på den säkra sidan.